Interactief voorlezen bij kinderdagverblijf 2Koninkjes Centrum Den Haag

Flexibel werken bij 2Samen

Ben je op zoek naar een flexibele (bij)baan in de kinderopvang? Dan 2Samen misschien wel de plek voor jou! Onze Flexpool is perfect voor studenten die willen werken tijdens hun vakanties of naast hun eigen schooltijden. Maar ook als je graag flexibel wil werken in combinatie met een andere baan of je gezinsleven. Of misschien ga je regelmatig naar familie in het buitenland en heb je daarom niet genoeg aan de vakantiedagen bij een vast contract. Wat jouw reden ook is: je bent welkom in de Flexpool!

Het leuke van flexwerken!

Krijg je energie van afwisseling? En hou je van flexibiliteit? Dan is de Flexpool perfect voor jou! Jij kiest wanneer en hoeveel je wilt werken. Alleen in de vakanties, of gedurende het hele jaar. Het is daarom goed te combineren met jouw gezinsleven, studie, hobby’s of ander werk. Onze locaties hebben ieder een eigen karakter en specialiteiten, dus met die afwisseling komt het wel goed. Bovendien is jouw mening belangrijk voor ons. Jij leert 2Samen goed kennen. Wat je meeneemt van een locatie, kan heel waardevol zijn voor een andere. We leren graag van jou.

Wil je graag in de kinderopvang werken maar weet je nog niet zeker welke opvangvorm en soort locatie bij jou past? Ook dan is de Flexpool perfect om ervaring op te doen. De Flexpool werkt ook goed als vakantiebaan of bijbaan. Hieronder lees je de mogelijkheden voor MBO- en HBO-studenten.

Bijbaan voor studenten

 • Ben je MBO-student?

  Ben jij een MBO-student Pedagogisch Werk (niveau 3 of 4) of Sport & Bewegen (niveau 3 of 4)? Dan mag je bij ons werken als je ook bij ons stageloopt. In je 2e leerjaar mag je bij ons werken in de vakanties op jouw eigen stagelocatie bij de groep waar je stageloopt. In je 3e leerjaar mag je op de locatie waar je stageloopt werken in de vakanties. Je mag dan ook worden ingezet bij andere groepen.

  Als je stage bij ons loopt, krijg je sowieso een stagevergoeding. Vanaf je 2e leerjaar kun je in je vakanties extra bij ons werken (zie hierboven voor de voorwaarden).  Je krijgt daarvoor een salaris in schaal 5.9 in je 2e jaar en schaal 5.10 in je 3e jaar.

 • Ben je HBO-student?

  HBO studenten die een opleiding volgen in het onderwijs, pedagogiek, social work (keuzemodule Pedagogiek) en verschillende andere opleidingen waarmee je in de kinderopvang kunt werken, kunnen tijdens hun studie al bij ons werken. De eerste 2 jaar mag dat alleen tijdens de schoolvakanties.

  Je krijgt daarvoor een salaris in schaal 5.8 in je 1e leerjaar en een salaris in schaal 5.9 in je 2e leerjaar.

  Volg je een opleiding waarmee je straks kunt werken op de BSO? Dan kun je zodra je 50% van je totale studiepunten hebt behaald, of een overgangsbewijs hebt naar het 3e leerjaar, werken op de BSO, Je kunt dan ook buiten je vakanties om worden ingezet. Kun je met jouw opleiding straks ook werken op het KDV? Dan ben je daarvoor bevoegd wanneer je 75% van je totale studiepunten hebt behaald en kun je daar ook worden ingezet.

  Je krijgt daarvoor een salaris in schaal 6.10 in je 3e leerjaar en voor elk jaar extra ervaring krijg je er een trede bij (dus werk je ook in je 4e leerjaar bij ons, dan krijg je een salaris in schaal 6.11).

  Benieuwd onder welke categorie jouw opleiding valt? Bekijk dan de officiële diplomacheck op kinderopvang-werkt.nl.

Wat houdt werken in de kinderopvang in?

Als je flexibel bij ons gaat werken, word je (afhankelijk van jouw voorkeuren en opleiding) ingezet bij verschillende locaties. Bij 2Samen hebben we het kinderdagverblijf (kdv), waar kinderen van 0-4 de hele dag naartoe gaan Daar hebben we babygroepen (0-2 jaar), peutergroepen (2-4 jaar) en soms ook verticale groepen (een groep waar kinderen van 0-4 of 1-4 jaar samen zitten). Ook hebben we peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) voor 2-4 jarigen. Dit is vaak in de ochtend of in de middag. VE peuteropvang hebben we zowel bij peuteropvanglocaties als bij kinderdagverblijven. Kinderen die meer hulp nodig hebben met bijvoorbeeld taalontwikkeling, kunnen daar terecht. Voor VE heb je een extra cursus nodig, die je bij 2Samen kunt volgen. De buitenschoolse opvang is voor kinderen die naar school gaan (4-13 jaar). Dat is opvang voor en na schooltijd, soms tijdens lunchpauzes en natuurlijk in schoolvakanties. Afhankelijk van de locatie, zijn die groepen vaak ook verdeeld naar leeftijd. Bijvoorbeeld 4-6, 6-8 en 8+ jaar. Hieronder zie je wat we zoal doen op een kdv- of bso-dag.

Samen naar het boek kijken bij kinderdagverblijf 2Zonnetjes Kinderopvang 2Samen Vruchtenbuurt Den Haag

Een dag bij het KDV

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit op de KDV-locaties van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • Pmer met baby bij 2Eekhoorns werkenbij Kinderopvang 2Samen
  07:30 uur – Welkom

  Fijn dat je er bent! Met de ouders bespreken we hoe het gaat en of er bijzonderheden zijn. Samen zwaaien we papa of mama uit. Natuurlijk helpen we ieder kind om even goed te landen.

 • Wendy geeft de fles bij 2Ballonnen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk
  09:30 uur – Iets eten

  Het is tijd voor iets lekkers. Voor de jongste kinderen een fles of een fruithap. We volgen hun eigen ritme. Met de peuters gaan we gezellig samen aan tafel voor fruit of een cracker.

 • Samen boekje lezen bij 2Vliegers werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk
  10.00 – Spelen of activiteit

  We lezen samen een boek, zingen een liedje, gaan naar buiten of doen een thema-activiteit. We spelen in op wat de kinderen bezighoudt. We kunnen overal wat van leren!

 • Mond afvegen na de lunch bij 2Ballonnen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk
  11:30 uur – Lunchen

  Tijd voor samen lunchen! Wij zorgen voor gezond en verantwoord beleg, waar de kinderen zelf uit mogen kiezen. Natuurlijk stimuleren we zelf smeren, schenken, mond afvegen en opruimen.

 • Samen spelen bij 2Giraffen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk
  13:00 uur – Slapen of activiteit

  De jongsten slapen de hele dag volgens hun eigen schema. Voor de peuters creëren we een slaapmoment. De opblijvers spelen binnen of buiten in onze fijn ingerichte ruimtes.

 • vers fruit bij kinderopvang 2Samen Den Haag kinderdagverblijf
  15:00 uur – Tussendoortje

  Even een moment tussendoor om iets te eten. Een cracker, wat fruit, tomaat of komkommer. Een mooi moment om verschillende smaken en texturen te ontdekken.

 • Bloemen water geven bij 2Ballonnen
  15:30 uur – Spelen of activiteit

  Zelf spelen in een van onze mooie hoeken of onder begeleiding iets doen wat je nog net niet zelfstandig kan. Er is ook tijd om even te knuffelen; gelukkig kan dát op ieder moment!

 • GT 2Zwanen meisje en jongen op step
  Vanaf 17:00 uur – Ophalen

  Het is alweer tijd om afscheid te nemen. We vertellen je ouders wat we vandaag hebben gedaan en hoe je dit hebt ervaren. Zo kunnen jullie er samen ook nog over praten. Tot de volgende keer!

Een dag bij de BSO

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit op de BSO-locaties van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • Meisje ruikt aan basilicum bij 2Zwanen werken bij Kinderopvang 2Samen
  15:00 uur – Ophalen

  School is uit. De jongste kinderen halen we op uit de klas en de oudere kinderen komen zelfstandig naar ons toe op het plein. Zijn we compleet? Dan gaan we richting de bso!

 • vers fruit bij kinderopvang 2Samen Den Haag kinderdagverblijf
  15:15 uur – Tussendoortje

  We beginnen gezamenlijk met een tussendoortje. Vers fruit, groente, crackers of brood en wat drinken. We kletsen met elkaar en bespreken wat we vanmiddag gaan doen.

 • Montessorivisie 2Giraffen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag
  15:30 uur – Chillen of spelen

  Bso is vrije tijd. Kinderen bepalen zelf wat ze willen doen, alleen of met elkaar. Chillen met een boek, buiten spelen, knutselen, bakken… Wij sluiten aan bij wat de kinderen interesseert.

 • 2Spelende Beren natuurwerkplaats Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk bso buitenschoolse opvang kdv kinderdagverblijf peuteropvang
  15:45 uur – Activiteit

  Vandaag staat een KICKS activiteit gepland. Kinderen bepalen natuurlijk mee: graffiti spuiten, Lego bouwen, bomen klimmen, theaterles… uitdagingen en belevingen genoeg!

 • High five bij 2Burchten werkenbij Kinderopvang 2Samen
  Vanaf 17:30 uur – Einde dag

  Bij het ophalen maken we graag tijd om met ouders te praten over de middag. Als kinderen zelf naar huis mogen, blijven we ook graag in contact. We kijken uit naar de volgende keer.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend in gesprek?
We horen graag van je!