Samen knutselen bij bso 2Vliegende Hollanders in Regentessekwartier in Den Haag

Waarom kiezen voor 2Samen?

Zo, jij bent op zoek naar een (nieuwe) baan in de kinderopvang. En wij hebben vacatures! Maar waarom zou je nou kiezen voor 2Samen? Het blijft lastig, vanaf een website kijken of je ergens past. Misschien vraag je je af: hoe zijn de kinderen en de collega's? Wat zijn de (ongeschreven) regels? Kan ik nog steeds drie weken op vakantie? Eigenlijk is daarop één antwoord: kom gewoon met ons praten!

Plan een vrijblijvend matchgesprek in. Dan vinden we zeker weten iets wat echt bij je past. Waarom je verder voor onze mooie organisatie moet kiezen, vertellen we je graag op deze pagina. En hoor of lees je het liever van de mensen die al bij ons werken? Scroll dan even door naar onze verhalen.

Onze belofte

Jij wil werken met of voor kinderen. Toevallig. Wij ook! Kinderen staan bij ons centraal. ‘Wij zien jou' is niet voor niets onze belofte aan de kinderen. Wij willen kinderen écht leren kennen. We kijken achter hun gedrag en zorgen ervoor dat ze veilig, liefdevol en spelenderwijs de wereld ontdekken. Álle kinderen, want we staan voor kansengelijkheid en helpen iedereen zijn talenten ontdekken. Zo stimuleren we groei en ontwikkeling, ook van onze collega's. ‘Wij zien jou' geldt niet alleen voor de kinderen, maar voor iedereen die aan 2Samen verbonden is. Dus: waar loop jij warm voor? Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend matchgesprek! Of solliciteer direct.

Meteen solliciteren als pedagogisch medewerker Contact opnemen

8 voordelen van werken bij 2Samen

 • 1. Jouw mening telt

 • 2. Warme organisatie met fijne sfeer

  2Samen is een warme organisatie met korte lijnen. Iedere locatie heeft een eigen karakter. Bijvoorbeeld vanwege de kinderen die we er opvangen of vanwege de wijk waar de locatie staat. Maar toch merk je aan alle locaties dat het ‘2Samen’ is. We hebben veel collega’s die hier al 20, 30 of zelfs 40 jaar werken. Voor veel collega’s voelt hun team als familie. En ben je iemand die liever werk en privé gescheiden houdt? Ook dat is natuurlijk prima. Jij mag zijn wie je bent – dat geven we mee aan de kinderen en vinden we ook belangrijk voor onszelf. Je bent van harte welkom!

 • 3. Maatschappelijk, duurzaam en gezond

  2Samen is een stichting, een maatschappelijke kinderopvangorganisatie. Dat betekent dat we geen winst maken. Alles wat we verdienen, investeren we in de kwaliteit van onze kinderopvang. Bijvoorbeeld in zoveel mogelijk natuurtuinen op onze locaties, in leuke en leerzame activiteiten met de kinderen én natuurlijk in jou als medewerker.

  Bovendien vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld om ons heen. Daarom kopen we duurzaam in, hebben we duurzaamheidsambassadeurs en zijn we betrokken bij allerlei maatschappelijke projecten in de buurt, wijk, het dorp of de stad. Ook zijn we officieel een ‘Gezonde Kinderopvang’. We geven kinderen mee waarom een gezonde leefstijl belangrijk én leuk is. Want elk kind verdient een gezonde start.

 • 4. Alles gewoon goed geregeld

  Ook de praktische zaken zijn belangrijk. Zo heeft 2Samen een kantoor met ondersteunende afdelingen. Daar wordt bijvoorbeeld gezorgd dat iedereen netjes op tijd zijn of haar salaris krijgt. Of dat iemand langskomt om een kapot apparaat te maken. Alles is bij 2Samen gewoon goed geregeld. Zodat jij je kunt bezighouden met je eigen werk.

 • 5. Altijd een locatie die bij jou past

  2Samen heeft 70 locaties in Den Haag, Monster en Naaldwijk. Ben je pedagogisch medewerker, Locatiecoördinator of Unitmanager? Dan is er altijd wel een locatie die bij jou past. Zo hebben we bijvoorbeeld sportlocaties, Montessorilocaties, locaties met een atelier, een podium, een moestuin of vlakbij de duinen. Hou je van muziek maken? Maak je samen met kinderen de mooiste creaties van (gerecycled) knutselmateriaal? Ben je het liefst de hele dag buiten? Of wil je lekker sporten en bewegen met de kinderen? Dat kan!

  Maatschappelijke opvang betekent ook dat we locaties openen op plekken waar de kinderen dat hard nodig hebben. Wij willen namelijk dat ieder kind de kans krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Zo starten we bijvoorbeeld op steeds meer locaties met een VE-programma (voorschoolse educatie). Of bieden we opvang aan kinderen die (medische) zorg nodig hebben. Ook zijn er veel mogelijkheden voor pedagogisch medewerkers die écht het verschil willen maken. Denk daarbij aan locaties waar kinderen niet altijd een veilige thuissituatie hebben en waar dat ook te merken is aan hun gedrag.

  Ben jij toe aan die (volgende) uitdaging? In een vrijblijvend matchgesprek horen we graag waar jij energie van krijgt. Dan zit je daarna hopelijk helemaal op je plek.

  Ook als je op zoek bent naar een baan op het hoofdkantoor, kun je bij 2Samen terecht. We hebben een mooi en licht kantoor met veel ramen, aan de rand van het centrum in Den Haag en goed bereikbaar met de fiets en het OV.

 • 6. Zelf ook leren en ontwikkelen: jouw talent voorop

  ‘Wij zien jou’ staat in het hart van ons pedagogisch beleid. Het geldt voor iedereen die aan 2Samen verbonden is: collega’s, kinderen, verzorgers en onze partners. Ons kompas geeft richting aan hoe we omgaan met elkaar. Zo vinden we het belangrijk dat je als collega op je plek zit. We denken in mogelijkheden en leren van en met elkaar. We geloven dat jouw werk nog leuker wordt als je zelf keuzes kunt en mag maken. Als je jouw talenten in kunt zetten. Enthousiasme werkt aanstekelijk! Daarom is er bij 2Samen veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Dat gaat het beste in een fijn team, met mensen waar je op kunt bouwen. Met elkaar zijn we 2Samen, en daar zijn we trots op!

 • 7. 80 jaar kennis en ervaring

  2Samen bestaat al 80 jaar en dat kun je merken. We hebben ontzettend veel kennis in huis en zijn experts in het opvangen van kinderen. We hebben bijna alles al wel een keer meegemaakt en zetten die ervaring graag in om onszelf (en hopelijk ook een beetje de wereld om ons heen) te verbeteren.

 • 8. Voorrang op opvang bij 2Samen

  2Samen heeft zo’n 70 locaties in Den Haag, Monster en Naaldwijk. Woon je in de buurt en heb je zelf kinderen waarvoor je opvang zoekt? Je krijgt als medewerker van 2Samen voorrang op een plekje voor je eigen kind(eren). Wel zo fijn, want je weet zeker dat jouw kind in goede handen is.

Een mooie tijd …

Een mooie tijd. Daar kijk je op terug, die beleef je nu of daar kijk je naar uit. Het is een periode die je bijblijft, omdat er mooie vriendschappen ontstaan. Of omdat je grenzen verlegt, samen de schouders eronder zet en nieuwe ervaringen opdoet. Een tijd die je vormt, die je karakter verstevigt en die je laat zijn wie je bent. Dat is de mooie tijd die we willen bieden aan kinderen, maar het geldt natuurlijk net zo goed voor collega's. De lachbuien, het saamhorigheidsgevoel en de momenten van extra trots zijn op je werk. Of juist dat steuntje in de rug als het even minder gaat. Toen, nu en straks… een mooie tijd.

Een mooie tijd …

… is gezien worden

Een mooie tijd ontstaat alleen als er aandacht is voor een kind.  Daarom leren we ieder kind écht kennen. We laten kinderen ontdekken wie ze zelf zijn. Dat is de beste manier van groeien en ontwikkelen. Hiervoor duiken we zelf in de wereld van het kind.

… voor iedereen

We sluiten niemand buiten; het is wat je er zelf én samen van maakt. In welke wijk je ook woont of hoe je situatie ook is. Bij 2Samen ben je welkom. De kinderwereld is onze wereld. Dat voel je, dat geeft vertrouwen.

 

… maak je samen

Natuurlijk is opvoeden niet altijd alleen maar ‘een mooie tijd’. Het is hard werken, groeien, fouten maken en leren. Gelukkig hoeven ouders het niet alleen te doen. Familie, de buurt en de school spelen allemaal een rol in de ontwikkeling van een kind. 2Samen snapt dat en is als partner in opvoeding dichtbij.

 

… is een steuntje in de rug

We zien het als een kind groeit en bloeit, maar ook als het even wat minder gaat. Dan zetten we flinke stappen extra. Dat is samen groeien als ‘t het hardste nodig is. We helpen. Hierbij zijn we er ook voor ouders. We springen bij voor een mooie tijd.

… is kleurrijk

Letterlijk en figuurlijk. We vormen een bont gezelschap vol energie. Onze begeleiders pakken de ruimte. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en ideeën zijn welkom. Het team is open. Iedereen voelt zich thuis bij 2Samen.

… is een rode blos van het spelen

Kortom: een rode blos van het spelen, steeds meer durven en morgen weer willen gaan. Dat is waar we het voor doen. Waarbij kinderen, ouders, medewerkers en samenwerkingspartners altijd kunnen rekenen op onze hulp.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend in gesprek?
We horen graag van je!