Samen boekje lezen bij 2Vliegers werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Over 2Samen

Kinderopvang 2Samen is al 80 jaar de grootste kinderopvangorganisatie in Den Haag, Naaldwijk en Monster. We verzorgen kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang voor ruim 6000 kinderen op zo’n 70 locaties. Iedere locatie heeft zijn eigen karakter. Zo hebben we bijvoorbeeld locaties middenin de stad, vlakbij de duinen, langs grote sportvelden of met een eigen kinderboerderij. Bij 2Samen kun je daarom werken op een locatie waar jij energie van krijgt. Met kinderen die je graag ziet ontwikkelen. Of ze nu heel stil zijn, heel teruggetrokken en verlegen, of juist altijd vooraan staan met een grote mond. Samen groeien, ontdekken, spelen en beleven. Je optimaal ontwikkelen en je helemaal thuis, geliefd en gezien voelen. Het is de hoogste tijd voor een mooie tijd! Welkom bij Kinderopvang 2Samen.

Wij zien jou

De kern van ons pedagogisch beleid is ‘Wij zien jou’. Dat geldt voor de kinderen, maar ook voor onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat je op je plek zit en dat je de ruimte hebt om jouw talenten met de kinderen te delen, want enthousiasme werkt aanstekelijk! Via onze ontwikkelacademie kun je verdiepende cursussen volgen en we moedigen het ontwikkelen van jouw talenten alleen maar aan. Tot slot ontwikkel jij je het beste in een fijn team, met mensen waar je op kunt bouwen. Voor veel van onze collega’s voelt hun team als familie. We zijn trots op onze medewerkers, die altijd voor elkaar klaarstaan. Samen zijn we sterker!

Samen buiten bij de waterbaan bij 2Hindes kinderdagverblijf werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Maatschappelijke stichting

2Samen bestaat al bijna 80 jaar. We zijn een stichting. Dat is niet stoffig of saai, maar betekent dat we geen winst maken. Alles wat we verdienen, investeren we terug in onze kinderopvang; in kwaliteit, plezier en ontwikkeling. Bovendien vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Daarom zijn we betrokken bij het oprichten of de ondersteuning van allerlei maatschappelijke projecten in de buurt, wijk, het dorp of de stad. Denk bijvoorbeeld aan een school voor Oekraïense kinderen, een zomerschool en opvang voor kinderen met extra (medische) zorg.

Onze belofte aan kinderen

Onze visie hebben we verwoord in een belofte aan kinderen:

Wij zien jou!

Wij willen jou echt leren kennen. Op allerlei manieren laat je ons weten wat je nodig hebt. Daar staan we voor open en sluiten we op aan. Dat doen we met een positieve blik en door achter gedrag te kijken.

In een rijke, veilige en liefdevolle omgeving dagen we je uit om spelenderwijs de wereld te ontdekken. Op jouw manier en in je eigen tempo. Samen gaan we op zoek naar wat je leuk en interessant vindt en waar je energie van krijgt. Zo leer je steeds weer nieuwe dingen en ontdek je jouw talenten.

Van en met elkaar leren, gaat bij ons vaak vanzelf. Want met de andere kinderen oefen je veel. Voor nu en voor later. We doen het niet alleen, maar samen met je ouders, met school en alle mensen om jou heen die belangrijk zijn voor jouw toekomst. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor jou en de wereld waarin je opgroeit.

Dit is onze belofte aan jou!

De kinderwereld = onze wereld

Hierboven kun je onze visie lezen. Die hebben we verwoord in een belofte aan kinderen. Bij alles wat we doen, stellen we onszelf de vraag: is dit in het belang van kinderen? We hebben het dan niet alleen over de kinderen die we bij 2Samen opvangen, maar ook de kinderen in de wijk, het dorp, de stad of regio. Onze missie is dan ook: “Wij bieden kinderen een goede basis voor hun toekomst. De kinderwereld = onze wereld.”

Ruim 70 locaties, allemaal met eigen karakter

2Samen is een grote organisatie, met ruim 70 locaties. Die hebben allemaal hun eigen karakter. Dat hangt af van de kinderen die we opvangen, de wijk waarin we zitten en de collega's die er werken. Middenin de stad, aan de rand van een dorp, in de duinen of omringd door sportvelden. Samen vormen we een bont gezelschap vol energie. Met hopelijk overal het gevoel: dit is 2Samen.

Hoge oudertevredenheid

Eén ding is duidelijk: we doen alles wat we doen voor de kinderen. We willen dat ze bij ons een mooie tijd beleven. Een tijd waar ze later met plezier op terugkijken, waar ze grenzen verleggen en nieuwe ervaringen opdoen. Ouders moeten hun kinderen vol vertrouwen bij ons achterlaten. En dat doen ze gelukkig! We zijn blij met de positieve feedback die we krijgen in onze onderzoeken naar oudertevredenheid.

Samen met elkaar, ouders en partners

Opvoeden doe je niet alleen. Voor ouders zijn wij partners in de opvoeding. Die rol nemen we heel serieus. We zien het als een kind groeit en bloeit, maar ook als het even minder gaat. Dan zetten we graag een stapje extra en springen we bij. Samen met elkaar, met ouders en onze partners hebben we oprechte aandacht voor de kinderen. En zorgen we ervoor dat kinderen ontdekken wie ze zelf zijn. Dat is waardevol werk!

Welke functies zijn er bij 2Samen?

Je kunt bij 2Samen werken in allerlei verschillende functies. Bij onze 70 locaties kun je werken als Pedagogisch Medewerker, Huishoudelijk Medewerker, Locatiecoördinator en Unitmanager.

Op ons hoofdkantoor werken mensen op de afdelingen Facilitair, ICT, Financiën, Secretariaat, Marketing & Communicatie, HR, Pedagogiek & Kwaliteit, Planning & Advies en Projectmanagement.

Ben je enthousiast over 2Samen en wil je graag weten welke vacatures er op dit moment zijn?

Bekijk onze vacatures 

Gezond & duurzaam

We zijn officieel een ‘Gezonde Kinderopvang’. Dat vinden we belangrijk, want elk kind verdient een gezonde start! Dat gaat bij ons veel verder dan het bieden van een gezonde leefomgeving. Samen werken we aan (het aanleren van) een gezonde leefstijl voor kinderen én deskundigheid van medewerkers. Onze coaches Gezonde Kinderopvang zijn daarvoor specifiek getraind. Ook worden we steeds duurzamer. Onze duurzaamheidsambassadeurs zorgden bijvoorbeeld voor regentonnen bij iedere locatie, we leggen natuurtuinen aan en werken zoveel mogelijk met partners die dezelfde drive hebben om de wereld op de beste manier door te geven.

Buitenspelen op het plein bij bso 2Zonnetjes buitenschoolse opvang werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Heb je vragen of wil je vrijblijvend in gesprek?
We horen graag van je!