Joy tijdens de tso werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Stages bij 2Samen

Doe jij een opleiding Pedagogisch Werk niveau 3, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 of een opleiding Sport & Bewegen bij het ROC Mondriaan of MBO Rijnland? Dan kun je misschien wel één of meerdere stages lopen bij Kinderopvang 2Samen. Op deze pagina lees je alle informatie die je nodig hebt om je aan te melden voor een stage bij onze mooie organisatie. Dat is ook afhankelijk van jouw school. Is er een stagebureau dat van alles voor je regelt, of solliciteer je zelf voor een stageplek?

Daarnaast doen we bij 2Samen ook snuffelstages, of oriënterende stages. Bijvoorbeeld als je nog op het vmbo zit en graag eens bij ons wil komen kijken voordat je een keuze maakt voor een vervolgopleiding.

Zelf solliciteren of stagebureau

Wil je zelf graag solliciteren voor een stage bij 2Samen? Mail dan naar bouwmeester@2samen.nl. Onze Opleidingscoördinator heeft contact met alle locaties waar stageplekken zijn en kijkt of ze een plekje voor jou kan vinden. Is er een plek gevonden? Dan ga je kennismaken op locatie.

Als jullie allebei enthousiast zijn, is het tijd voor de administratie. Zo komt er een overeenkomst met school, zorgen we ervoor dat je een stagevergoeding ontvangt en wordt je VOG aangevraagd. Een VOG is een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag'. Op een VOG staat dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd waardoor je niet geschikt bent voor het werk in de kinderopvang. Dat gaat alleen om relevante zaken; je hoeft je dus geen zorgen te maken als je een keer een boete hebt gekregen voor te hard rijden. Iedereen die in de kinderopvang werkt heeft zo'n verklaring.

Stagebureau van school

Heeft jouw school een eigen stagebureau? Geef daar dan aan dat je graag stage wil lopen bij 2Samen. Jouw school regelt dan een groot deel van de zaken hierboven.

Samen naar het boek kijken bij kinderdagverblijf 2Zonnetjes Kinderopvang 2Samen Vruchtenbuurt Den Haag

Praktische vragen

 • Krijg ik bij 2Samen een stagevergoeding?

  Ja! Als je stageloopt bij 2Samen krijg je een stagevergoeding. We werken bij 2Samen volgens de cao kinderopvang. Daarin staan werkafspraken die gelden voor alle kinderopvangorganisaties in Nederland. Ook de stagevergoeding is daarin vastgesteld.

  De stagevergoeding per maand is:
  1 dag per week stage:        € 40,-
  2 dagen per week stage:   € 80,-
  3 dagen per week stage:   € 120,-
  4 dagen per week stage:   € 160,-

   

 • Wanneer kan ik stagelopen bij 2Samen?

  Je doet in principe een stage tijdens ieder jaar van jouw opleiding. Hoe lang jouw stage duurt en welke verantwoordelijkheden je krijgt tijdens je stage, hangt af van je leerjaar. Hoe stages precies werken bij jouw opleiding, kun je het beste vragen aan de school waar je studeert. Het is bij 2Samen mogelijk om stage te doen tijdens ieder leerjaar.

 • Bij welke opvangvorm kan ik stagelopen?

  Iedereen is anders. Jij vindt het misschien heerlijk om de hele dag bezig te zijn met de verzorging en ontwikkeling van baby's. Terwijl jouw vriend of vriendin het juist leuk vindt om actieve dingen te doen met oudere kinderen. We vinden het belangrijk dat jij tijdens je studie ervaring opdoet met zoveel mogelijk leeftijdsgroepen: baby's, peuters en bso-kinderen. Zo kun jij zelf ervaren waar jij het meeste energie van krijgt. Doe je een opleiding waarmee je alleen in de bso kunt werken? Kijk dan of je jouw verschillende stages kunt lopen bij kinderen met verschillende bso-leeftijden.

 • Wat voor verantwoordelijkheden krijg ik?

  De verantwoordelijkheden die je krijgt tijdens jouw stage, zijn afhankelijk van in welk leerjaar jij jouw stage doet. Tijdens je stage moet je kunnen oefenen, ervaring op kunnen doen en deskundigheid opbouwen. Als stagiair sta je altijd bovenformatief. Dat betekent dat je naast 2 gediplomeerde pedagogisch medewerkers (pm'ers) komt te staan. Natuurlijk moet je ook kunnen oefenen met het dragen van verantwoordelijkheden (bijvoorbeeld door samen met 1 andere pm'er op de groep te staan), maar dat wordt altijd in overleg bepaald.

  Je draagt nooit de eindverantwoordelijkheid als stagiair. Die ligt namelijk bij de werkbegeleider en de leidinggevende. Wel ben je natuurlijk verantwoordelijk voor alles wat je zelf doet en wat past bij de fase van de opleiding waarin jij zit.

 • Wat voor begeleiding krijg ik van 2Samen?

  Als stagiair bij 2Samen krijg je altijd een werkbegeleider. Dat is iemand naast jou op de groep of op jouw locatie, aan wie je al je vragen kunt stellen. Een werkbegeleider introduceert, ondersteunt en coacht jou in de dagelijkse praktijk. Ook maken jullie samen afspraken en bespreken jullie samen elkaars verwachtingen. Daarnaast is de werkbegeleider degene die jou beoordeelt en evalueert. Hij of zij geeft je feedback, gaat regelmatig met jou in gesprek en beoordeelt jouw opdrachten en verslagen. Samen zorgen jullie ervoor dat je hopelijk een fijne stageperiode hebt en dat je deze succesvol kunt afsluiten.

 • Kan ik tijdens mijn stage ook werken bij 2Samen?

  Als je 2e- of 3ejaars student bent, kun je ook werken bij 2Samen. Dat gaat via een flexibel contract. Het is wel belangrijk om te weten dat je alleen kunt werken bij de locatie waar je ook stageloopt. Kijk voor meer informatie op onze pagina voor bijbanen en flexibel werk.

 • Kan ik na mijn opleiding solliciteren bij 2Samen?

  Heb je een fijne stagetijd gehad bij 2Samen en wil je graag bij ons aan de slag? Leuk! Daar zijn we blij mee. Als jouw stage goed is gegaan, je afgestudeerd bent en je goed bij 2Samen past, ben je natuurlijk van harte welkom om bij ons te solliciteren. Hopelijk heb je inmiddels een goed idee van de opvangvorm waarbij je graag wil werken. En misschien heb je zelfs al een locatie in je hoofd. We kijken samen waar jij goed past. Het kan ook zijn dat je het liefst nog van alles binnen de kinderopvang wil ervaren. Of dat je op zoek bent naar een flexibel contract, waarbij je zelf bepaalt wanneer je werkt. Dat is natuurlijk mogelijk via onze flexpool.

  Wil je graag alle mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met thuis@2samen.nl of stuur een appje naar +31 6 40779164.

Snuffelstage of oriënterende stage

Het komt regelmatig voor dat we gevraagd worden voor een snuffelstage of een oriënterende stage. Dat kan allerlei redenen hebben! Bijvoorbeeld iemand die erover denkt om over te stappen naar de kinderopvang en het graag wil ervaren. Of een groep vmbo-leerlingen die binnenkort een vervolgopleiding gaat kiezen. Ook staan we bijvoorbeeld regelmatig op stagemarkten van vmbo-scholen en ROC's. Afhankelijk van de mogelijkheden bij onze locaties, vinden we het natuurlijk leuk om ons mooie werk te laten zien. Ben je op zoek naar zo'n snuffelstage voor jezelf, een kennis of jouw schoolklas? Neem dan contact op via bouwmeester@2samen.nl.

Wat houdt werken in de kinderopvang in?

Je doet al een opleiding tot pedagogisch medewerker, of een opleiding sport & bewegen. Je weet dus waarschijnlijk al wel een beetje hoe de kinderopvang eruitziet en wat er van jou verwacht wordt. Bij 2Samen hebben we het kinderdagverblijf (kdv), waar kinderen van 0-4 de hele dag naartoe gaan. Daar hebben we babygroepen (0-2 jaar), peutergroepen (2-4 jaar) en soms ook verticale groepen (een groep waar kinderen van 0-4 of 1-4 jaar samen zitten). Ook hebben we peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) voor 2-4 jarigen. Dit is vaak in de ochtend of in de middag. VE peuteropvang hebben we zowel bij peuteropvanglocaties als bij kinderdagverblijven. Kinderen die meer hulp nodig hebben met bijvoorbeeld taalontwikkeling, kunnen daar terecht. Voor VE heb je een extra cursus nodig, die je bij 2Samen kunt volgen. De buitenschoolse opvang is voor kinderen die naar school gaan (4-13 jaar). Dat is opvang voor en na schooltijd, soms tijdens lunchpauzes en natuurlijk in schoolvakanties. Afhankelijk van de locatie, zijn die groepen vaak ook verdeeld naar leeftijd. Bijvoorbeeld 4-6, 6-8 en 8+ jaar. Hieronder zie je wat we zoal doen op een KDV- of BSO-dag.

Samen boekje lezen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Een dag bij het KDV

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit op de KDV-locaties van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • Pmer met baby bij 2Eekhoorns werkenbij Kinderopvang 2Samen
  07:30 uur – Welkom

  Fijn dat je er bent! Met de ouders bespreken we hoe het gaat en of er bijzonderheden zijn. Samen zwaaien we papa of mama uit. Natuurlijk helpen we ieder kind om even goed te landen.

 • Wendy geeft de fles bij 2Ballonnen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk
  09:30 uur – Iets eten

  Het is tijd voor iets lekkers. Voor de jongste kinderen een fles of een fruithap. We volgen hun eigen ritme. Met de peuters gaan we gezellig samen aan tafel voor fruit of een cracker.

 • Samen boekje lezen bij 2Vliegers werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk
  10.00 – Spelen of activiteit

  We lezen samen een boek, zingen een liedje, gaan naar buiten of doen een thema-activiteit. We spelen in op wat de kinderen bezighoudt. We kunnen overal wat van leren!

 • Mond afvegen na de lunch bij 2Ballonnen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk
  11:30 uur – Lunchen

  Tijd voor samen lunchen! Wij zorgen voor gezond en verantwoord beleg, waar de kinderen zelf uit mogen kiezen. Natuurlijk stimuleren we zelf smeren, schenken, mond afvegen en opruimen.

 • Samen spelen bij 2Giraffen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk
  13:00 uur – Slapen of activiteit

  De jongsten slapen de hele dag volgens hun eigen schema. Voor de peuters creëren we een slaapmoment. De opblijvers spelen binnen of buiten in onze fijn ingerichte ruimtes.

 • vers fruit bij kinderopvang 2Samen Den Haag kinderdagverblijf
  15:00 uur – Tussendoortje

  Even een moment tussendoor om iets te eten. Een cracker, wat fruit, tomaat of komkommer. Een mooi moment om verschillende smaken en texturen te ontdekken.

 • Bloemen water geven bij 2Ballonnen
  15:30 uur – Spelen of activiteit

  Zelf spelen in een van onze mooie hoeken of onder begeleiding iets doen wat je nog net niet zelfstandig kan. Er is ook tijd om even te knuffelen; gelukkig kan dát op ieder moment!

 • GT 2Zwanen meisje en jongen op step
  Vanaf 17:00 uur – Ophalen

  Het is alweer tijd om afscheid te nemen. We vertellen je ouders wat we vandaag hebben gedaan en hoe je dit hebt ervaren. Zo kunnen jullie er samen ook nog over praten. Tot de volgende keer!

Een dag bij de BSO

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit op de BSO-locaties van 2Samen? Dat zie je hier. Tijden en activiteiten kunnen natuurlijk verschillen!

 • Meisje ruikt aan basilicum bij 2Zwanen werken bij Kinderopvang 2Samen
  15:00 uur – Ophalen

  School is uit. De jongste kinderen halen we op uit de klas en de oudere kinderen komen zelfstandig naar ons toe op het plein. Zijn we compleet? Dan gaan we richting de bso!

 • vers fruit bij kinderopvang 2Samen Den Haag kinderdagverblijf
  15:15 uur – Tussendoortje

  We beginnen gezamenlijk met een tussendoortje. Vers fruit, groente, crackers of brood en wat drinken. We kletsen met elkaar en bespreken wat we vanmiddag gaan doen.

 • Montessorivisie 2Giraffen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag
  15:30 uur – Chillen of spelen

  Bso is vrije tijd. Kinderen bepalen zelf wat ze willen doen, alleen of met elkaar. Chillen met een boek, buiten spelen, knutselen, bakken… Wij sluiten aan bij wat de kinderen interesseert.

 • 2Spelende Beren natuurwerkplaats Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk bso buitenschoolse opvang kdv kinderdagverblijf peuteropvang
  15:45 uur – Activiteit

  Vandaag staat een KICKS activiteit gepland. Kinderen bepalen natuurlijk mee: graffiti spuiten, Lego bouwen, bomen klimmen, theaterles… uitdagingen en belevingen genoeg!

 • High five bij 2Burchten werkenbij Kinderopvang 2Samen
  Vanaf 17:30 uur – Einde dag

  Bij het ophalen maken we graag tijd om met ouders te praten over de middag. Als kinderen zelf naar huis mogen, blijven we ook graag in contact. We kijken uit naar de volgende keer.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend in gesprek?
We horen graag van je!