Dani bij 2Piraten werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Dani:
"Er is zoveel mogelijk in de kinderopvang!"

 

 

Bijzondere momenten

Dani heeft in de afgelopen acht jaar bij 2Samen op de babygroep, de peutergroep en de bso gewerkt. Het werken met kinderen vindt ze heerlijk, en iedere leeftijdsgroep heeft zo z’n charmes. Ze vertelt: “Bij de baby’s maak je in een korte tijd hele ontwikkelingssprongen mee. Eén van de kinderen zei steeds ‘mama’ tegen me. ‘Nee, ik ben Dani’, vertelde ik haar. Ze keek even bedenkelijk en toen gebeurde het. Ze zei: ‘Dani’ en mijn hart maakte een sprongetje. Bij de peuters moet ik zo lachen om hun onbevangenheid, hun drang om op avontuur te gaan en hun grappige uitspraken. En bij de bso-kinderen merk je echt hoe ze steeds zelfstandiger worden. Dat ze opeens zelf hun ruzies oplossen of alleen naar huis mogen lopen. Werken met kinderen zorgt steeds voor bijzondere momenten.”

Dani met kinderen bij 2Piraten werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Solliciteren vanwege de tram

Dani rondde haar opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg af met de gedachte om met pubers te gaan werken. “Dat is uiteindelijk heel anders gelopen dan verwacht. Ik had eigenlijk nooit aan de kinderopvang gedacht. In mijn hoofd wist ik al zeker wat ik wilde. In die tijd zag ik een tram voorbijrijden met een campagne van 2Samen erop. Ik werd nieuwsgierig, solliciteerde en ging al snel op gesprek. Daarna ben ik nooit meer weggegaan. En 2Samen heeft nog steeds een tram die door Den Haag rijdt!”

Veel mogelijkheden

Dani houdt van de mogelijkheden die 2Samen haar biedt. “Je kunt echt veel verschillende kanten op. Niet alleen als het gaat om de leeftijd van de kinderen, maar ook de verschillende soorten locaties bij 2Samen. De een staat bijvoorbeeld middenin het centrum van Den Haag en de ander meer in de natuur. Bovendien denken veel mensen dat werken in de kinderopvang vooral inhoudt dat je luiers verschoont en een beetje met de kinderen aan het tutten bent. Toch is het veel meer dan dat, ik heb veel stoere collega’s! 2Samen is een grote organisatie, maar ik voel me gezien. Er worden veel cursussen en trainingen aangeboden, waardoor je kunt blijven doorgroeien. Het is hier gewoon fijn, veilig en vertrouwd.”