Ewell bij 2Acrobaten werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Ewell:
"Mannelijke rolmodellen zijn belangrijk."

 

 

Met dank aan zijn kinderen

Waarom Ewell besloot om bij 2Samen te gaan werken? “Omdat mijn kinderen dat graag wilden. Ze zeiden dat het echt iets voor mij zou zijn. Nou, daar hadden ze gelijk in!” vertelt de goedlachse pedagogisch medewerker. Intussen werkt hij al jaren bij 2Maatjes en 2Acrobaten. 's Ochtends staat hij van half 9 tot half 12 op de peutergroep. Daarna gaat hij even naar huis of schrijft hij rapportages over de ontwikkeling van de peuters. Rond half drie werkt hij met de oudere kinderen op de bso. “Op mijn oude werk maakte ik lange dagen, maar hier hoeft dat niet meer,” vertelt hij. “Nu heb ik tijd voor mijn hobby’s en kan ik leuke dingen met mijn kinderen doen.”

Ewell met jongetjes in de speelhoek bij 2Acrobaten werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Een rolmodel voor de kinderen

Ewell heeft het ontzettend naar zijn zin bij 2Samen. “Hier wordt er echt naar je gekeken als een professional,” zegt hij. “Ik heb zelf veel inbreng, dat is fijn en geeft echt een bepaalde vrijheid.” De pedagogisch medewerker voelt zich heel verantwoordelijk en ziet dat hij een rolmodel is voor de kinderen. “Je leert ze echt hele fundamentele dingen. Ze zien me als een voorbeeld. Laatst hadden 2 kinderen bij de bso ruzie met elkaar. Er kwamen toen andere kinderen naar hen toe om de situatie op te lossen. Dat had ik ze geleerd. Ik stond er wel naar te kijken of het goed ging, maar voor de rest losten ze het gewoon zelf op. Daar was ik echt heel trots op. Dan ga ik als vader met een gerust hart naar huis, want dan weet ik dat ze buiten de opvang ook op dezelfde manier met een vergelijkbare situatie zullen omgaan.”

Niet alleen vrouwenwerk

Ewell vindt het jammer dat er weinig mannen in de kinderopvang werken. “Mannelijke rolmodellen zijn belangrijk. Ik heb vroeger ook met tieners en jongvolwassenen gewerkt. Je merkt dat veel van hen een man, een vaderfiguur hebben gemist in hun leven. Mannen geven toch weer een andere energie mee dan vrouwen. Dat merk ik ook als man in de kinderopvang. Die jongens vinden het geweldig als ik er ben en komen altijd naar me toe. Werken in de kinderopvang is dus zeker niet alleen voor vrouwen weggelegd. Wij mannen zijn hier ook hard nodig!”