Wendy geeft de fles bij 2Ballonnen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Wendy:
"Ik heb het leukste werk dat er is!"

 

 

De leukste baan ter wereld

Wendy dacht altijd dat werken met kinderen niets voor haar was, totdat ze het ging proberen. “Nu zeg ik vaak tegen mensen: ‘Ik heb de leukste baan ter wereld.'” De pedagogisch medewerker van 2Ballonnen werkte eerst in de gehandicaptenzorg. Een oud-collega van haar maakte de overstap naar de kinderopvang, en toen dacht Wendy ruim 20 jaar geleden: “Toch even kijken hoe dat is.” Zo kwam ze bij 2Ballonnen terecht. “Er kwam een plekje vrij op de babygroep en ik ben nooit meer weggegaan.”

Wendy op de glijbaan bij 2Ballonnen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Verzorgen én laten ontdekken

Wendy houdt van het verzorgende gedeelte van haar werk. “Ik zit altijd op de grond in de belevingswereld van de kinderen. Je bouwt niet alleen een band met hen op, maar ook met de ouders. Daarnaast doen we hele leuke activiteiten waarbij we oog hebben voor de natuur. Op modderdag hebben de kinderen met hun handen in de modder gespeeld. Af en toe smeerden ze het in hun gezicht of staken ze een hap in hun mond. Dat was dan minder lekker, maar dat hoort bij het ontdekken van de wereld.”

Bij 2Samen doen we het samen

Bij de 2Ballonnen is Wendy onderdeel van een hecht team. “Als iemand bijvoorbeeld een dienst wil ruilen, dan doen we daar niet moeilijk over. Ik denk dat mensen hier daarom lang blijven werken. Ik werk hier intussen 21 jaar, maar mijn collega doet dit al 27 jaar. Dat zegt wel iets. Laatst zei mijn nieuwe collega: ‘Ik voel me hier echt thuis!' Dat gaf een goed gevoel, want we doen het met zijn allen, en dat is ook waar 2Samen voor staat.”

Dag starten met een knuffel

2Samen is een grote organisatie, maar juist daarom vindt Wendy het prettig om er te werken. “Het geeft mij zekerheid. Mocht er op een dag minder werk zijn, dan kun je ergens anders ingezet worden. Ik ben namelijk niet van plan om weg te gaan. Mijn dag begint met een knuffel en er kruipt altijd wel iemand op schoot. Dat kun je van een andere baan toch niet zeggen? Zoiets gun ik iedereen.”