Yassine bij 2Penselen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Yassine:
"Blij iets te betekenen voor de kinderen in mijn oude wijk."

 

 

Terug naar de Schilderswijk

Toen hij een vacature van 2Samen zag voor pedagogisch medewerker op een bso in de Schilderswijk, aarzelde Yassine geen moment. “Ik woonde vroeger in deze wijk en ben er opgegroeid. Het leek me ontzettend leuk om terug te gaan naar deze plek en nu om er te werken!” Intussen werkt hij al vijf jaar als pedagogisch medewerker op de bso bij 2Penselen. Daarnaast geeft hij ook peutergym. “Hier bij 2Samen wordt ontzettend veel met sport gedaan. Dat vind ik super leuk, omdat ik een sportachtergrond heb. Ik wil kinderen echt meegeven dat het heel belangrijk is om veel bewegen.”

Yassine tafelvoetbal met de kinderen bij 2Penselen werkenbij Kinderopvang 2Samen Den Haag Monster Naaldwijk

Lekker veel bewegen

Als het om sport gaat is Yassine ontzettend fanatiek. Hij vindt het leuk om de kinderen mee te krijgen in zijn activiteiten. ‘Het fijne aan werken bij 2Samen is dat je gewoon zelf mag weten welke activiteiten je aanbiedt. Ik verzin altijd heel veel dingen die de kinderen kunnen doen. Ik geef ze opdrachten waar ze lekker de hele dag zoet mee zijn of bij moeten samenwerken. Het geeft mij heel veel voldoening om te zien dat ze er plezier in hebben.”

Een tweede thuis

Natuurlijk is het niet verplicht om mee te doen aan alle activiteiten, zegt Yassine. “Het is vooral belangrijk dat ze de bso zien als een tweede thuis. Een plek waar ze zich veilig kunnen voelen. Dat lukt zeker, want sommige kinderen zijn zelfs teleurgesteld als ze weer naar huis moeten. Dan gingen ze zo op in hun spel, dat ze het jammer vinden dat het alweer is afgelopen.”

Yassine heeft zijn plek bij 2Penselen helemaal gevonden. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, ik heb leuke collega’s en de werksfeer is goed. Ja, het is hier helemaal top. Ik ga hier echt nooit meer weg.”